Άρωμα από Κύπρο στο Netflix;

Τι θα έλεγες εάν έβλεπες αγαπημένες σου κινηματογραφικές επιτυχίες ή σειρές στην πλατφόρμα του Netflix οι οποίες θα είχαν άρωμα από Κύπρο; Εγώ λέω ναι γιατί όχι;! Με αφορμή την είδηση που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη ενδεχόμενη μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς Έτερος Εγώ, θα ήταν ωραίο να δούμε αντίστοιχα κυπριακές παραγωγές να ανθίζουν και μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα. Αυτές είναι οι 3 επιλογές που θα ήθελα να δω εγώ. Εσύ τι νομίζεις;ΚΑΡΜΑ, ALPHA Κύπρου

Η τηλεοπτική σειρά ΚΑΡΜΑ έχει καθιερωθεί πλέον στις οθόνες μας. Η Χριστιάνα Αρτεμίου (έρευνα/σενάριο) και η Ναστάζια Χριστοδούλου (σκηνοθέτης) έχουν μεταφέρει στις οθόνες μας μία αξιοζήλευτη παραγωγή που είναι πρωτότυπη και εξαιρετικά δουλεμένη. Το σενάριο είναι τολμηρό και οι ηθοποιοί σε κάθε επεισόδιο είναι πρόθυμοι να τσαλακωθούν και να μας μεταφέρουν την ιστορία τους. Αληθινά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κυπριακή κοινωνία αλλά και εμάς ως ανθρώπους - τηλεθεατές, μας μεταφέρουν με ένα μοναδικό τρόπο τη κυπριακή πραγματικότητα. Αυτό που θα κρατήσω είναι η εξαιρετική εισαγωγή που ξεκινάει το κάθε επεισόδιο.


«Μία σκέψη, μία στιγμή, μία ακρότητα του νου, μία συγκυρία και ο άνθρωπος ξεπερνά τα όρια του. Δυστυχώς. Το πιο επικίνδυνο ζώο ο άνθρωπος».

https://www.alphacyprus.com.cy/shows/ellinikes-seires/karmaSmuggling Hendrix, Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ (2018)

Η ταινία Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ προβλήθηκε στις κυπριακές αίθουσες κινηματογράφου το 2018 και σίγουρα έκανε εντύπωση. Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο στους εγχώριους κινηματογράφους αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται όταν ο σκύλος του διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Όμως η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές απαγορεύεται και έτσι θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να τον φέρει πίσω. Τι θα γίνει τελικά; Θα τα καταφέρει; Μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη ταινία που με ένα τρόπο κωμικοτραγικό αναδεικνύει τον πολιτικό παραλογισμό των ανθρώπων.


50 Shorts VS Covid-19

Εν μέσω πανδημίας ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν έχασε τη φαντασία του. Συνολικά 50 κυπριακές ταινίες μικρού μήκους δημιουργήθηκαν με θέμα τον εγκλεισμό και την παγκόσμια κρίση που βιώνουμε ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού. Η κάθε μία είναι διάρκειας 3 λεπτών περίπου και μπορείς να τις απολαύσεις μέσω του Youtube στο channel filmingcyprus. Οι δημιουργοί μέσα από τις ιδέες τους καταφέρνουν να περάσουν συναισθήματα, βιώματα, σκέψεις και προβληματισμούς που έχουμε περάσει λίγο πολύ όλοι μας. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει πρωτοτυπία και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτές τις δημιουργίες.


Απολαύστε τις δημιουργίες των δημιουργών:

Filming in Cyprus channel: https://www.youtube.com/channel/UCS8VnnzvpmIlkWEZ-I5Bz6A


614 views0 comments