Αχ Τζιερύνεια μάνα μου

Η Κερύνεια γιορτάζει. Nαι φίλε Κερυνειώτη είσαι εδώ και δηλώνεις παρών! Η πόλη σου, αυτή η πόλη που για 47 χρόνια είναι κάτω από την μπότα του κατακτητή. Αυτήν που βλέπεις μονάχα από φωτογραφίες, αυτή η πόλη πλέον είναι εδώ και μέσα από το ποδόσφαιρο αναγεννάτε . Σαν ηφαίστειο που ξυπνά μετά από εφτά γενιές! Αυτές οι φωνές στο 93´ έφτασαν μέχρι την θαλασσοφίλητη ακτή της Κερύνειας!Από τον Καραβά μέχρι την Όρκα οι φωνές ταρακούνησαν τους ανθούς των πορτοκαλιών και τα ψάρια βγήκαν στην στεριά! Από την Μύρτου μέχρι τον Άγιο Αμβρόσιο τα χρυσόμηλα έπεσαν στο έδαφος δεν άντεξαν την συγκίνηση! Η κερασφόρος Αθηνά της Λαπήθου δάκρυσε από τις ιαχές των παιχτών που φώναξαν Κερύνεια επιστροφή!


Η καμπάνα της μονής του Πέλαπαις ήχησε ξανά και την ακούσανε μονάχα Κερυνειωτες που για 47 χρόνια την έχουν αφήσει σε σιγή! Το κάστρο της Κερύνειας Ταρακουνήθηκε όταν ο τίτλος υψώθηκε στον ουρανό! Η εκκλησία του Αντιφωνήτη αντιλαλούσα ξανά και ξανά το μεθύσι ευτυχίας του κάθε Κερυνειώτη! Από το περασμένο Σάββατο οι Κερυνειώτες δηλώνουν ζωντανοί!

Είναι εδώ μας θυμίζουν πως μια πόλη μας περιμένει να επιστρέψουμε και να θαυμάσουμε την ομορφιά της! Την μαγεία της, την σπάνια ομορφιά της την γαλήνη που αντικρύζεις όταν κοιτάς το γαλάζιο της! Για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος, χίλια μπράβο για αυτή την μεγάλη επιτυχία και τους κόπους όλων!


Το αξίζουν οι ξεριζωμένοι Κερυνειώτες, το αξίζουν τα σκλαβωμένα χωριά μας να έχουν ένα πρεσβευτή στον χώρο του αθλητισμού! Το αξίζει η κοινωνία μας, το νησί μας να έχει έναν εκπρόσωπο από κάθε επαρχία στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου!Δεν είμαι Κερυνειώτης αλλά το χάρηκα γιατί δείξαμε για ακόμα μια φορά πως όσα χρόνια και να περάσουν εμείς δεν ξεχνάμε τα σκλαβωμένα χώματα μας και ο αθλητισμός στην ολότητα του είναι ο καλύτερος τρόπος να το δείχνουμε!


Εύχομαι να συνεχίσει της μεγάλες επιτυχίες οι ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και να αντιπροσωπεύει επάξια την πόλη της! Αυτή την άνοδο προσωπικά την αφιερώνω σε κάθε πρόσφυγα που θέλει μα επιστρέψει στο χωριό του και σε κάθε πρόσφυγα που έφυγε και δεν πρόλαβε να ζήσει αυτή την ιστορική Κερυνειώτικη στιγμή! Καλή επιτυχία στην ΠΑΕΕΚ και στον κόσμο της!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνίου

71 views0 comments

Recent Posts

See All