Επιτελους κάναμε και κάτι σωστό στο δύσμοιρο Κυπριακό ποδόσφαιρο!

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά είναι ίσως από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές σεζόν που έχουμε δει σαν ποδοσφαιρόφιλους λαός. Δεν το αναφέρω γιατί μετά από χρόνια βλέπουμε ένα πρωτάθλημά ανταγωνιστικό αλλά γιατί μέσα από το φετινό πρωτάθλημα έλαμψαν επιτελους το Κυπριακό στοιχειο που μα είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Επιλέξαμε 3+1 ποδοσφαιρικες ομάδες που φέτος ανέδειξαν τα ταλέντα και τις υποδομές που έχουν στις ακαδημίες τους.


Λίγο ο κορνονοίος λίγο οι οικονομικές δυσκολίες των ομάδων και περισσότερο οι προπονητές φέτος έδωσαν ευκαιρίες σε Κύπριους νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτοί άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε από τα μαλλιά. Αν και οπαδος διαφορετικής ομάδας το αναγνωρίζω στον Berg όπου από την περασμένη σεζόν έδωσε ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά και φέτος συνέχισε σε αυτήν την βάση. Μια δοκιμή που του βγήκε αλλά βγήκε και σε εσάς καθώς αυτά τα παιδία ανεξαρτήτου ομάδος που δεν τους βλέπει και τα χαίρεσαι. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχει έστω και ένας φίλαθλος/οπαδος που βλέπει τον Λοϊζου ή τον Τζιώνη και δεν τους χαίρεται ή να εύχεται να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.
Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Κέρκεζ που εδώ και δύο τρία χρόνια το project ΑΕΛ είναι βασισμένο σε νεαρά ταλέντα. Αν και τις προηγούμενες χρονιές η ΑΕΛ στερείται τις εμπειρίες που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει με την πάροδο των χρόνων δείχνει πως όσο ο Μηνάς, ο Κερκέζ, τώρα και ο Άντονι ωριμάζουν ποδοσφαιρικά τόσο πιο ανταγωνιστική θα γίνεται. Καθρέφτης για τον Κερκεζ και τους μπέμπηδες του το γήπεδο που φέτος διεκδικούν και τα δύο τρόπεα και ανεξαρτήτως κατάληξης σίγουρα θα θεωρείται μία επιτυχημένη χρονιά για τους ΑΕΛιστες του νησιού.
Το ΑΠΟΕΛ των χιλίων προβλημάτων έδειξε από την αρχή της σεζόν πως τα σπλάχνα του είναι γεμάτα ταλέντο. Και αν οι προηγούμενοι προπονητές δεν έδιναν ευκαιρίες ήρθε ο Πούρσαίτιδης και προετοιμάζει ποδοσφαίριστεσ για του χρόνου. Σατσίας, Γαβρίηλ, Κατσαντώνης, είναι τρία νεαρά ταλέντα που με τις φετινές τους εμπειρίες σίγουρα α έχουν ένα βασικό ρόλο στο ΑΠΟΕΛ του μέλλοντος.Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός που θα την ονόμαζα μία εκ των ποδοσφαιρομάνων της Κύπρου.

Με ένα κορμό να απαρτίζεται από Κύπριους φέτοσ έκανε μια εντυπωσιακή πορεία και σχεδόν σε κάθε αγωνιστική ένα βλαστάρι του κάνει την εμφάνιση του για να μαγέψει το φίλαθλο κοινό. Ο Ζαχαρίου, ο Μιχαήλ αν και δανεικός από το ΑΠΟΕΛ, ο Βαγγέλης και η καινούργια έκπληξη ο Χαραλάμπους. Μία ομάδα γεμάτη Κύπριους γεμάτη νιατα δείχνει έτοιμη να κάνει μεγάλα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Ο Ολυμπιακός με τα Κυπριόπουλα του είναι μια ομάδα που βλέπουμε και συμπαθούμε για την μεγάλη της προσπάθεια.
Ευχόμαστε το παράδειγμα αυτών των ομάδων να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μας ομάδες. Να δούμε επιτέλους το Κυπριακό στοιχείο να εμφανίζεται στους αγωνιστικούς χώρους και να διακρίνεται. Μην ξεχνάμε πως οι πρώτες προκρίσεις σε ομίλους ευρωπαϊκων οργάνωσης έγιναν όταν οι ομάδες μας απαρτίζεται από πολλούς Κύπριους. Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα σε όλα τα παιδιά που κυνηγούν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο, και να το πετύχουν. Και μία συμβουλή σε κάθε οπαδό, διοίκηση προπονητή αν δουλεύετε με Κυπριους οι οπαδοί σας και περισσότερη πιστώση χρόνουν θα δώσουν στην ομάδα αλλά και θα επιστρέψουν πιο εύκολα στα γήπεδα να χειροκροτήσουν αυτή την προσπαθεια.


Συνεχίστε να δίνεις ευκαιρίες στα παιδια τα δικά μας είναι επιθυμία και εντολή των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων της Κύπρου.


Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνίου

382 views0 comments