Ένα γλυκό Déjà-vu

Άραξα στο καφενείο, παράγγειλα ένα φραπέ σκέτο μαύρο και ανοίξα την εφημερίδα. Μετροφυλλίζοντας, πήγα στην σελίδα με τα αθλητικά και το μάτι μου πέφτει στους πιθανούς αντιπάλους της Ανόρθωσης στο τρίτο προκριματικό του Europa League. Μια εκ των αντιπάλων της ομάδας της Αμμωχοστού είναι η Τούρκικη Γάλατασαράι.
Από όλες της ομάδες, που ομολογουμένως είναι όλες δύσκολες με βαριά όνοματα στην Ευρώπη, ξεχωρίσα αυτήν.


Μου ξυπνήσαν μνήμες, μνήμες του 2005 με την Τραπεζούντα, εκείνη η απίστευτη και τρελή πρόκριση εις βάρος των κατακτητών.


Τότε που ένα νησί συσπειρώθηκε και έριξε τους Τούρκους την μια βδομάδα στην Μεσόγειο και την άλλη βδομάδα στην Μαύρη θάλασσα.

Ξανά έφερα στο μυαλο μου την κανονιά του αρχηγού, αυτήν την γλυκιά κεφάλια του Νίκου. Το τελείο πλασέ του Τσιταισβίλι. Tα δάκρυα του Γιωργαλίδη. Οι ιαχές 15,000 οπάδων που έφτασαν μέχρι τον Απόστολο Αντρέα. Τον εθνικό ύμνο που μας γέμισε ρίγη συγκινήσεις και μας εξιλέωσε έστω και στιγμιαία!


Τα συναισθήματα μου κορυφώθηκαν και με γέμισαν με μια έντονη επιθυμία να μου κάνει το χατήρι η κληρωτίδα και να βγάλει από μέσα την Γάλατα. Να ξανα ζήσω αυτές τις στιγμές αν το θέλει η Θεά μπάλα να βρω τον εαυτό μου πάνω στο πέταλο να τραγούδι το «χώμα που πρπατήσα» μεχρί που η φωνή μου θα σβήσει! Να σταθώ προσοχή να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο και μπροστά μου ανεξαρτήτου ηλικίας ανθρώπους να κλαίνε για μια πιθανή προδιαγραφόμενη επιτυχία.


Να καθίσω μέτα να δω τα στιγμιότυπα και να ακούσω τον εκφωνητή να επικαλείται την Παναγιά για μια φάση που μπορεί να μας παγώσει και στο τέλος να μας λυτρώσει όπως τοτέ στο 90+φεύγα που τα εμφράγματα έγιναν πανηγύρια και κραυγές εξιλεώσης.

Θα με πεις τρέλλο καθως είναι από τις τρεις ομάδες που κανείς δεν θα ήθελε να βρει στο δρόμο της η Ανορθωση.

Αλλά βρε αδερφέ το θέλω σαν τρελός το αίμα μου με ωθεί να αναζητώ αυτόν τον αντιπάλο.

Θέλω να ξανα ζήσω αυτές τις στιγμές, εκείνες τις στιγμές που ήταν γεμάτες ηδονή, γεμάτες έκστασιασμο που με έκανε τόσο περήφανο!


Ήταν αυτές οι στιγμές που ένα νησί αγκάλιασε μια τιτάνια προσπάθεια για να γίνει το ακατόρθωτο. Το ακατόρθωτο έγινε κατορθωτό περάσαμε τους στείλαμε στο καναβάτσο! Θέλω να ξανα δω τον κόσμο ανεξαρτήτως ομάδας, να πάνε στο γήπεδο να σπρώξουν την ομάδα για να γίνει ακόμα ένα θαύμα.


Αν μας κάνει την χάρη η στρογγυλή θεά και παρούμε και μια νίκη τότε να δεις κοσμο με κασκόλ μπλε, πράσινα, κίτρινα στο δρόμο να πανηγυρίζουν αυτήν την μεγάλη νίκη. Αν σπάσει και ο διαόλος το ποδάρι του και περάσουμε, τοτέ δεν μπορώ να φανταστώ μέχρι που θα φτάσουν τα πανηγύρια. Θεωρώ πως θα ζήσουμε στιγμές του 2005. Στιγμές ανεπανάληπτες που θα χαραχθούν βαθιά μέσα σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο.


Δεν ξέρω ποια θα είναι η κλήρωση και αν η επιθυμία μου γίνει πράξη. Ελπίζω μονάχα πως θα μου κάνει το χατίρι η μπαλίτσα.


Κλείνοντας θέλω από την πλευρα μου να ευχηθώ καλές επιτυχίες σε καθέ μας ομάδα που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και μακάρι να έχουμε 4 αντιπροσωπούς στους ομίλους των ευρωπαϊκών κυπέλλων.


Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνίου

443 views0 comments

Recent Posts

See All