Εσύ τους ακολουθείς στο Instagram;

Το IG έχει καθιερωθεί πλέον στις ζωές μας και είναι ένα μέσο επικοινωνίας, ένα μέσο που σε ταξιδεύει από τη μικρή μας Κύπρο μέχρι και όπου μπορεί να σκεφτεί το μυαλό να ταξιδέψει. Υπάρχουν χρήστες όμως που έχουν πάρει αυτό το μέσο σε άλλο επίπεδο. Είναι αυτοί που προσφέρουν είτε προβάλλοντας τον έμπρακτο εθελοντισμό τους, είτε ταξιδεύοντας μας μέσα από ιστορίες πραγματικών ανθρώπων, είτε μέσα από το χιούμορ τους διακωμωδώντας αυτά που ζούμε σήμερα. Εγώ ξεχωρίζω και ακολουθώ πιστά αυτούς πιο κάτω.Save Your Hood Cyprus (saveyourhood_cy)


Το Save Your Hood Cyprus είναι μία εθελοντική ομάδα που σκοπό έχει να φροντίσει το περιβάλλον που ζούμε προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της προς το περιβάλλον. Φροντίζουν τη δική μας Κύπρο που άλλοτε άθελα μας ή και άλλοτε ηθελημένα δυστυχώς έχουμε μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Εδώ σκουπιδότοπος εκεί σκουπιδότοπος όμως όχι για πολύ γιατί τα μυαλά αλλάζουν. Η νεολαία πλέον ενδιαφέρεται και δρα όσο και αν θέλουν κάποιοι να πιστεύουν το αντίθετο. Εκεί που η πολιτεία λοιπόν είναι ανύπαρκτη ή και ανήμπορη η ομάδα Save Your Hood Cyprus είναι εκεί. Εάν δεν τους ακολουθείς ακόμα τι περιμένεις; Και αν δεν πήγες ακόμα σε δραστηριότητες καθαριότητας που διοργανώνουν ανά διαστήματα να το κάνεις. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στο περιβάλλον.
People of Cyprus (people.of.cyprus)


Το People of Cyprus, «οι Άνθρωποι της Κύπρου» μας ταξιδεύει μέσα από τις εικόνες σε ιστορίες ανθρώπων. Ιστορίες ανθρώπων που έχουν να πουν κάτι για το παρελθόν τους, ιστορίες και αναμνήσεις που έχουν να θυμούνται και να μεταφέρουν σε εμάς τους νέους. Γλυκές ιστορίες που έχουν ουσία και σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές που ίσως τα πράγματα να ήταν πιο απλά πιο αληθινά και το να είσαι άνθρωπος ήταν πάνω από όλα. Είναι η ιστορία της κυρίας Ελένης, η ιστορία του κύριου Κώστα, η ιστορία του απλού άνθρωπου που είναι εκεί στα δύσκολα στα εύκολα στα ωραία και σε ότι άλλο φέρνει αυτή η ζωή. Είναι η κυρία Νίκη ετών 85 που σε συμβουλεύει «Να ψάχνεις τον γνήσιο έρωτα». Είναι τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν μέσα από το λογαριασμό τους. Αυτό με συγκινεί και μου αρέσει σε αυτό το λογαριασμό στο IG. Είναι ωραίο να βλέπεις τέτοιους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ξεροτήανα Πάφου (xeroteana)


Είναι οι ετρεπρενούρς, οι ίφλουεσσερς, οι ράητερς, οι φάσιοάηκκος, οι τρέντσέττας, οι πλόκερς οι πράντ απάσατορς και τα λέσια της Κύπρου μας όπως αναφέρουν. Αδιαμφισβήτητα ένας λογαριασμός που χαρίζει απλόχερα και αβασάνιστα γέλιο. Η σιεφταλιά είναι ο τρόπος ζωής τους, είναι το μότο τους. Αν θέλεις να μάθεις όλες τις αλήθειες πίσω από ότι αφορά την κυπριακή κοινωνία και κάθε συνομωσία βρήκες τον ιδανικό λογαριασμό. Δεν χρειάζεται να πουν πολλά καθώς αρκετές φορές οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Σας ευχαριστούμε που μας προσφέρετε απλόχερα γέλιο.
Θκυο Λόγια (thkiologia)


Τα Θκυο Λόγια είναι η πρώτη καμπάνια ενημέρωσης στην Κύπρο που μιλά για ιδέες, απόψεις, συμπεριφορές και θέματα ισότητας. Ασχολούνται με επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα προσπαθώντας να ξεκινήσουν μία συζήτηση, να μας προβληματίσουν και να πουν τα πράγματα ως έχουν. Όπως αναφέρουν “τα μέσα και η τεχνολογία έχουν τη δύναμη να σχηματίσουν την κοινωνία και την πολιτική”. Ο τρόπος και ο βαθμός ωστόσο που τα αφήνουμε να μας επηρεάσουν βρίσκεται στο χέρι του καθενός μας. Για αυτό το λόγο τους ακολουθώ. Γιατί προβάλλουν ορθά πρότυπα. Επίσης υποστηρίζουν μία νέα εκπομπή του CUT Radio, “CUT it out” στην οποία συζητούν για ανισότητες, στερεότυπα, προκαταλήψεις, διακρίσεις και πως να τα CUT out από τη ζωή σου.

Είμαι σίγουρη πως εκεί έξω στον κόσμο του Instagram υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί που αξίζουν να έχουν μία θέση στη καρδιά μας. Εσύ ποιους λογαριασμούς μου προτείνεις να ακολουθήσω;


Γράφει η Christy