Έτσι κάμνουν τούτοι

Κουκούλλωμα τελικά κυρίες και κύριοι για την υπόθεση Μεταξά, αφού η Νομική Υπηρεσία αποφάνθηκεν ότι τα μέλη της πιο ανίκανης αστυνομικής δύναμης στον πλανήτη τα οποία εχειριστήκαν τες καταγγελίες για τες εξαφανίσεις πέντε γεναικών τζιαι θκυο ανήλικων πεθκιών εν θα διωχθούν ποινικά. Κανένας που τους 15 αστυνομικούς, λοχίες τζιαι αξιωματικούς μάλιστα εν εκρίθηκεν απαραίτητο να τεθεί σε διαθεσιμότητα.Ας τα πιάω που την αρκή όμως για να καταλάβετε ίνναμπου ακριβώς έγινε. Πριν κανένα χρόνο, ο τέων Γενικός Εισαγγελέας (ΓΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας της Μπανανίας, ο κ.Κληρίδης αποφάσισεν ότι εννα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον 15 μελών της Αστυνομίας που επεριλαμβάναν αστυφύλακες, λοχίες τζιαι αξιωματικούς για τον τρόπο που εχειριστήκαν τες καταγγελίες για τες εξαφανίσεις των θυμάτων του Ν.Μεταξά, ποινικές διώξεις οι οποίες ήταν να ασκηθούν λόγω παράβασης του Άρθρου 134, του Ποινικού Κώδικα, Κεφάλαιο 154, το οποίο έσχι να κάμει με αδικήματα Παράλειψης Υπηρεσιακού Καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς, αφού τα σαΐνια της πιο ανίκανης αστυνομικής δύναμης στον πλανήτη, απαντούσαν στες καταγγελίες για εξαφάνιση με το “επήαν στα κατεχόμενα, έτσι κάμνουν τούτες”, ενώ τα διαβατήρια των εξαφανισθέντων ήταν σπίτι ξέρω γω.


Για να μεν μιλήσω για την ευθυγράμμιση των πλανητών που ίσχε σαν αποτέλεσμα να έβρουμε τα θύματα, αφού εν καθαρά λόγω της εξωφρενικής ποσότητας βροσιής που έππεσε τότε τζιαι της παρουσίας κόσμου στην Λίμνη που ήβραμεν τες βαλίτσες, όξα αν επεριμέναμεν που την αστυνομία μας ήταν να θρηνήσουμεν αλλό τοσα θύματα. Εξεφύγαμεν που το θέμα μας όμως, πίσω στες ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) εδιόρισεν με απόφαση της στες 6/5/2019 τρεις ποινικούς ανακριτές για την διερεύνηση της συμπεριφοράς τζιαι της προσέγγισης της Αστυνομίας στες περιπτώσεις καταγγελιών για ελλειπούσες αλλοδαπές γυναίκες. Η ΑΑΔΙΠΑ, μετά που την διερεύνηση επαρέδωσεν στες 20/2/2020, μέσω του προέδρου της κ.Πασχαλίδη, στον ΓΕ την έκθεση με το πόρισμα, θεωρώντας ότι πέραν των όποιων πειθαρχικών αδικημάτων που επροκύψαν, τα μέλη της αστυνομίας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τες ανακρίσεις, αλλά τζι οι αξιωματικοί οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο της διαδικασίας, ήταν υπόλογοι τζιαι για ποινικά αδικήματα. Με αποτέλεσμα ο ΓΕ να δώκει στην Αρχή οδηγίες για ποινικές διώξεις, στες 4/5/2020.


Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ένα χρόνο κατα τον οποίο η Νομική Υπηρεσία ετηρούσε σιγή ιχθύος για τες εξελίξεις στην υπόθεση, ένα χρόνο κατά τον οποίο άλλαξε η ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, έναν χρόνο μετά λοιπόν, φκαίννουν στην επιφάνεια πληροφορίες σύμφωνα με τες οποίες επαναξιολογείται η απόφαση, ανακαλείται η απόφαση για ποινικές διώξεις τζιαι πάμε πίσω στες πειθαρχικές διώξεις, επικαλούμενοι κενά στες διαδικασίες τζιαι έλλειψη πρωτοκόλλων σχετικά με υποθέσεις εξαφάνισης.

Καμιά συνέπεια, ουσιαστικά, για τα σαΐνια των οποίων οι πράξεις επιτρέψαν στον, ίσως, χειρότερο εγκληματία στην ιστορία τούντης χώρας να δολοφονεί γεναίτζες τζιαι ανήλικα για 3 χρόνια ανενόχλητος.


Οπότε, ίνταλως εννα πάει κάποιος στην αστυνομία στο μέλλον να καταγγείλει εξαφάνιση ατόμου? Αφού εν φακκά κανένας πέννα.


Επίσης, ίντα κίνητρο έχουν τα μέλη της πιο ανίκανης αστυνομικής δύναμης στο υπερ-διαγαλαξιακό σύμπαν να κάμνουν την δουλειά τους σωστά, αφού τζιμέσα κανένας εν χάννει την δουλειά του, κανένας ενεν υπόλογος ευθυνών όσο χάλια τζι αν την κάμει την δουλειά του (τζι οι Κυπραίοι αστυνομικοί εν σαν να τζιαι κάμνουν κάποιου είδους διαγωνισμό για να δουν ποιός εν ο πιο χάλια, αφού οι αθρώποι εν μπορούν να κάμουν τίποτε σωστά όπως φαίνεται, που τα βασικά, όπως το να εξυπηρετήσουν έναν πολίτη που θέλει να δώκει μιαν κατάθεση, ως τα πιο περίπλοκα, όπως το να βρουν έναν κατα συρροή δολοφόνο. Αλήθκεια, κάμετε απλά έναν πείραμα, σκεφτείτε πόσους γνωστούς τζιαι φίλους έσιετε που έχουν να πουν μιαν ιστορία στην οποία η Κυπριακή αστυνομία απέτυχε παταγωδώς να κάμει κάτι. Το μόνο πράμα στο οποίο εν καλοί οι Κυπραίοι αστυνομικοί εν στο να πίννουν καφέδες).


Ούτε 7 θύματα, 2 εκ των οποίων ανήλικα, στραγγαλισμένα, μπημένα σε βαλίτσες τζιαι πεταμένα στον βυθό μιας λίμνης ενεν αρκετά μες σε τούντην χώρα για να αποδοθούν ευθύνες πλέον τζιαι να λειτουργήσει η δικαιοσύνη, τζι έτσι διαιωνίζεται η κουλτούρα της αδιαφορίας που τους δημόσιους λειτουργούς τζιαι της ατιμωρησίας όσων δημοσίων λειτουργών, όπως λέμεν τζιαι στα κυπριακά, εν κάμνουν (με την Κυπριακή Αστυνομία να εν φωτεινό παράδειγμα τούντης κουλτούρας). Ούτε 7 θύματα εν αρκούν για να αποδοθεί δικαιοσύνη μες σε τούντην χώρα.


Συγγνώμη Μαρί Ρόουζ, Σιέρα, Λίβια Μπουένα, Έλενα, Αριάν Παλάνας, Κάχτα Ανού, Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά. Συγγνώμη για την ανικανότητα, συγγνώμη για την αδιαφορία. Έτσι κάμνουν τούτοι.


Γράφει ο Χάρης Αντωνίου

598 views0 comments