Μουσικό χωριό Φέγγαρος 2021

22 με 27 Ιουλίου στον Κάτω Δρυ.


Αντλώντας τη δυναμική του από την τεράστια εκδήλωση συμμετοχών, που παρατηρήθηκε κατά την περασμένη χρονιά, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει στη μαγευτική τοποθεσία του χωριού Κάτω Δρυς, όπου για όγδοη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσει μία σειρά από μουσικά εργαστήρια και διαλέξεις, από τις 22 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2021. Έχοντας ως αποστολή του να λειτουργήσει ως μια δημιουργική γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε έμπειρους επαγγελματίες και λάτρεις της μουσικής ώστε να συνεργαστούν, να αντλήσουν γνώση ο ένας από τον άλλο και να συνυπάρξουν επί σκηνής, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος θα αγκαλιάσει και αυτό το καλοκαίρι μια κοινότητα από εισηγητές και σπουδαστές.

Στη φετινή του διοργάνωση, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μία σειρά από εννέα μουσικά εργαστήρια, κάθε ένα από τα οποία θα ανέρχεται σε περίπου τριάντα ώρες πρωινών και απογευματινών συναντήσεων. Κατά τις έξι ημέρες των δραστηριοτήτων της, η διοργάνωση, όπως και κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει παράλληλα ως ένας αναζωογονητικός παράγοντας για τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού, μέσα από τις μουσικές, την ενέργεια και τη δημιουργικότητά της. Όλα τα εργαστήρια θα παραδίδονται από έμπειρους επαγγελματίες της καλλιτεχνικής ζωής, που δραστηριοποιούνται σε Κύπρο, Γερμανία και Ελλάδα, με μία σειρά από θεματικές πάνω στην κυπριακή μουσική, την ανατολική μουσική, την τζαζ, καθώς και πολλές άλλες.

Προορισμός του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος είναι η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στους παρευρισκομένους και η επέκταση του δικτύου της κοινότητας των συμμετεχόντων σε μια από τις πιο γόνιμες και σημαντικές μουσικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους μουσικούς. Ήδη από τις πρώτες κιόλας διοργανώσεις των εργαστηρίων οι συμμετέχοντές τους έχουν προχωρήσει στην κυκλοφορία δισκογραφικών δουλειών, έχουν συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ έχουν ενσωματωθεί σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ομότιμων συνεργατών και υποστηρικτών.

Στόχος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος είναι να καλλιεργήσει μια δόκιμη ανταλλαγή γνώσεων ανάμεσα σε καλλιτέχνες (εισηγητές και σπουδαστές) προερχόμενους από διαφορετικά υπόβαθρα και στυλ. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε βράδυ θα δίνεται στο κοινό η δυνατότητα να παρακολουθεί δωρεάν τις συναυλίες αλλά και τα ανοιχτά jam sessions, που θα πραγματοποιούνται στο καφενείο του χωριού.

Διασφαλίζοντας την πολύτιμη βοήθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κάτω Δρυ και ακολουθώντας τα κυβερνητικά μέτρα, που αφορούν στις συγκεντρώσεις και στις αίθουσες διδασκαλίας, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος λαμβάνει σοβαρά όλες τις προφυλάξεις για την υγεία προκειμένου να εξασφαλίσει ένα υγιές περιβάλλον κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, των διαλέξεων και των συναυλιών, αλλά και κατά τη χρήση του υπαίθριου χώρου κατασκήνωσης, που είναι θα διαθέσιμος για τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες στα εργαστήρια.Τα Εργαστήρια:Ελένη Ηρακλέους (Γερμανία) - Η Μουσικότητα της Φωνής Ομαδικό τραγούδι, φωνητική αυτοπεποίθηση, ενσωματωμένη ερμηνεία.


Γιώργος Κοντραφούρης (Ελλάδα) - Jazz and Beyond

Αυτοσχεδιασμός, τεχνικές εναρμόνισης και παίξιμο σε σύνολο


Ερμής Μιχαήλ (Κύπρος) - Οι Προοπτικές του Κιθαρίστα

Επέκταση μουσικού λεξιλογίου και τεχνικής στο όργανο σε διάφορα μουσικά ιδιώματα


Χριστόδωρος Μνάσωνος (Κύπρος) - Ξεκλειδώνοντας το Σύστημα των Μακάμ Εμβάθυνση της κατανόησης του συστήματος των μακάμ


Δημήτρης Μυστακίδης (Ελλάδα) - Μελωδική Ανάπτυξη και Τεχνικές Εναρμόνισης και Ενορχήστρωσης σε Χαρακτηριστικά Παραδείγματα του Έργου του Κώστα Σκαρβέλη

Τρόποι ενσωμάτωσης της δυτικής εναρμόνισης στη ρεμπέτικη μουσική

Βασίλης Φιλίππου (Κύπρος) - Κυπριακός Λόγος και Ήχος στη Σύγχρονη Σύνθεση

Αναζωογόνηση της κυπριακής μουσικής, ποίησης και διαλέκτου στη νέα κυπριακή γραφή τραγουδιών

Φώτης Σιώτας (Ελλάδα) - Όχι Μόνο Λούπα Όχι Μόνο Λούπα Όχι Μόνο Λούπα Όχι Μόνο Λούπα Όχι Μόνο Λούπα…

Καινοτομία και χειρισμός ήχου με τη χρήση λούπων και ηχητικών εφέ με ακουστικά όργανα

Δημητρης Γιασεμίδης & Εύα Σταύρου (Κύπρος) - Σύνολα πνευστών: Τέχνη και Δεξιότητα Επεκτείνοντας τις ικανότητες του οργάνου μέσα σε ένα σύνολο

Στέλιος Ξυδιάς (Κύπρος) - Precision and Freedom

Ισορροπία μεταξύ εξάσκησης της τεχνικής και καλλιέργειας της δημιουργικότητάς

Περισσότερες πληροφορίες και περιγραφές εργαστηριων, εγγραφή, διαμονή και πληρωμή:

www.fengaros.com/MusicVillage


Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: Πρωινές και απογευματινές συναντήσεις 30 περίπου ωρών.


Κόστος Συμμετοχής:

€135 - Πλήρης συμμετοχή σε ένα εργαστήριο

€175 - Πλήρης συμμετοχή σε ένα εργαστήριο και 5 μεσημεριανά γεύματα

Ακύρωση εγγραφής με επιστροφή χρημάτων μέχρι τις 22 Ιουνίου 2021


Διαμονή: Δωρεάν Κατασκηνωτικός Χώρος (με ντους και τουαλέτες) / Αγροτουριστικά καταλύματα διαθέσιμα προς ενοικίαση


Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας


Υποστηρικτές:

Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δρυ

Zedem Media

Skoutaris Steel

Iagos Trading LTD

CT Smartec Services LTD