Η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία

Budgets τα οποία ζαλίζουν και την κάνουν την ακριβότερη παραγωγή στην τηλεοπτική ιστορία, έχει 'τσοντάρει' η Amazon, για την πολυαναμενόμενη παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς του Άρχοντα των Δακτυλιδιών.
Όπως έγινε γνωστό πριν από περίπου 2 χρόνια, σειρά prequel των ταινιών του LOTR θα κοστίσει στην Amazon, ούτε λίγο ούτε πολύ, το αστρονομικό ποσό των $470 εκατομμυρίων, ποσό ρεκόρ στην μέχρι τώρα ιστορία των τηλεοπτικών παραγωγών.

Όχι πως θα επηρεάσει και πολύ την τσέπη του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, Jeff Bezos, ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Amazon.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Hollywood Reporter, η πρώτη και μόνο σεζόν της σειράς θα κοστίσει $470 εκατομμύρια. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό στην Νέα Ζηλανδία, και αυτομάτως την καθιστούν ως την ακριβότερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών.


Και για να κάνουμε μια μικρή σύγκριση, η δεύτερη, και καταϊδρωμένη στην προκειμένη περίπτωση, ακριβότερη τηλεοπτική σειρά ήταν αυτή του Game of Thrones, όπου η HBO ξόδευε περί τα $100 εκατομμύρια ανά σεζόν.


Φυσικά κάποιος μπορεί να αντιληφθεί πως το μέγεθος του ποσού, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μεγαλεπήβολου αυτού project, και παράλληλα δίνει τον απόλυτο σεβασμό στο ιερό αυτό έπος του Τόλκιν.

Το μόνο που απομένει, είναι να περιμένουμε να δούμε, μέσω του Amazon prime video εννοείται, την πρεμιέρα της σειράς, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2021, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.


Πηγή

Πηγή

39 views0 comments