Η Δήμητρα τζιαι ο πιλότος

Εμάθαμεν οτιδήποτε διαφορετικό να το μισούμεν τζαι να το μειώνουμεν. Παρασυρούμαστεν που την εικόνα. Μειώνουμεν τον ξένο, τον γκέι τον φτωχό τζαι ηρωοποιούμεν όσους εν εμφανίσιμοι τζαι ευκατάστατοι. Δήμητρα τζαι Μπάμπης. Η μια ταλαιπωρημένη τρανς που εκατάληξε εγκαταλελειμμένη σε ένα νεκροτομείο για θκυό μήνες. Το μόνον της ‘έγκλημα’ ότι υπήρχε. Ο Μπάμπης ο φονιάς; Γοητευτικός, πιλότος, ίνφλουνσερ. Τζαι ο Θεός να μας γλέπει αν μας κάμει τζι άλλον ‘‘ίνφλουενς’’. Συγκεκριμένα που την Πέμπτη αυξήθηκαν κατακόρυφα οι φόλλουερς του. Εν τολμώ καν να κάμω εικασίες γιατί.

Τούτον το άρθρο άρκεψα να το γράφω πριν ένα μήνα όταν εθκέβασα την ιστορία της Δήμητρας της Λέσβου. Τον τελευταίον τζαιρόν εν τόσον ραγδαίες τζαι συγκλονιστικές οι εξελίξεις που εν ι-ξέρουμεν με τι να φρίξουμε. Με τον αδικοχαμένο Θανάση, με την Δήμητρα; Με την δολοφονία της Κάρολαιν;

Πιστεύκω ότι οι παραπάνω εθκεβάσετε για την Δήμητρα αλλά εννά επαναλάβω τα κύρια σημεία πέρκι καταλάβω τι επροκάλεσε τόσον ρατσισμόν απέναντι της. Η Δήμητρα έγινεν γνωστή που την φιλανθρωπίαν της απέναντι στους πρόσφυγες. Ποττέ εν έλαβεν επιβράβευση για την αθρωπιάν της μάλλον το αντίθετο. Έζησε μιαν ζωήν μαύρην: εγκλεισμός σε ψυχιατρείο όταν είπεν στους γονιούς της πώς νιώθει γεναίκα, απόπειρες βιασμού, μπουλιγκ ώσπου μια Μερσεντές ετσίλλησεν της τζαι εγλύτωσεν το χωρκόν τζαι την οικογένεια της που την τάτσα του να έσιεις σχέση με ένα φρικιό. Μπορεί ο οδηγός να της έδωκεν την χαριστική βολή αλλά αν εζιούσεν η Δήμητρα εννά μας εξιστορούσεν πόσες φορές την εθάψαν ζωντανή.


Αντί μνημόσυνο, ας σκεφτούμε τι ετράβησεν τούτος ο άθρωπος όσον εζιούσεν τζαι να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας για να εκλείψουν οι διακρίσεις. Ο λόγος που αναρτώ ξανά τες φωτογραφίες της Δήμητρας τζαι του πιλότου εν ότι η Δήμητρα όσο εζιούσεν πολλοί επροτιμούσαν να μεν την θωρούν ενώ ο πιλόττος έγινεν ακόμα πιο ΄δημοφιλής’ ακόμα τζαι μετά την αποκάλυψη της αλήθκειας. Πρέπει να συνεχίσουμεν να τους θωρούμεν ώσπου να νιώθουμε αποστροφή για τον δολοφόνο τζαι όι για την τραβεστί. Πολλές γυναίκες φίλες μου είπαν μου ότι είχαν υποψιαστεί ότι ο ωραίος τζαι ‘καθωσπρέπει’ πιλότος ήταν ένοχος. Εν τόσο διαδεδομένο φαινόμενο η γυναικοκτονία που η μέση γεναίκα αναρωθκιέται αν θα της συμβεί; Αν η απάντηση εν ναι τότε οι άντρες έχουμεν να απολογηθούμε για πολλά.

Ίσως να αναρωθκιέσαι αγαπητέ αναγνώστη αν είμαι ‘κούππα άπαννη’ τζαι με ποιο δικαίωμα μιλώ. Σίουρα όι με το δικαίωμα του αναμάρτητου, αλλά σίουρα του μετανιωμένου. Στα 14 μου είδα πρώτη φορά τραβεστί σε μια συναυλία τζαι εφοήθηκα. Όταν με ερώτησεν αν εν όφκαιρη η θέση δίπλα μου είπα της ότι επερίμενα έναν φίλο μου (που ήταν αλήθκεια αλλά εν έθελα να κάτσει διπλά μου). Στα 21 έκαμα ανάκριση του συγκάτοικου μου γιατί εφόρεν μέικ-απ. Ήρτα Κύπρο αφηγήθηκα το τζαι εγέλουν ως που μια φίλη μου έβαλεν με στην θέσην μου παραλληλίζοντας με φασίστα τζαι με τον Αρχιεπίσκοπο. Ήταν ππουνιά στο στομάσηι τζαι άξιζεν μου. Είχα καταπιεί αμάσητη την ομοφοβία της κοινωνίας αμάσητη τζαι αναπαρήγαγα την. Ισχυρίζουμουν ότι είμαι προοδευτικός αλλά η συμπεριφορά μου σε τούτον το θέμα ήταν τουλάχιστον υποκριτική.


Εν τζαιρός ούλλοι να σκεφτούμεν τες πράξεις μας. Συνεισφέρουμεν στην διαιώνιση του ρατσισμού, του μισογυνισμού τζαι της ομοφοβίας; Οξά πολεμούμεν τα με λόγια τζαι με πράξεις. Εν στο σιέριν μας. Η κοινωνία είσαι εσύ. Η κοινωνία είμαι εγώ. Συν Αθηνά και χέιρα κίνει. Μεν καρτεράς να αλλάξει ο κόσμος αν δεν κάμει ο καθένας μας έναν βήμαν. Χρωστούμεν το στην Δήμητρα στην Κάρολαιν αλλά πάνω που ούλλα στην ανθρώπινη μας υπόσταση. Ας αποδείξουμεν ότι εν είμαστεν ζώα προς το παρόν φοούμαι είμαστεν σειρόττεροι.


#κοινωνία #επικαιρότητα #γυναικοκτονία #ρατσισμός #ομοφοβία #άποψη #Μαντριώτης


Γράφει ο Μάριος (Μαντριώτης)