Η Jennifer Lopez είναι η Jenny from the Block

Η ταλαντούχα ηθοποιός, τραγουδίστρια, show-woman Jennifer Lynn Lopez γνωστή μας ως J.Lo γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1969 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Τα παιδικά της χρόνια ήταν φτωχικά καθώς ζούσε με την οικογένεια της σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα. Ο δρόμος για την επιτυχία δεν ήταν εύκολος καθώς υπήρξαν αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η σκληρή δουλεία αλλά και ίσως θα λέγαμε η τύχη, την οδήγησαν στο να είναι η πιο ακριβοπληρωμένη Λατίνα ηθοποιός στην ιστορία του Hollywood. Εκτός από επιτυχίες στο κινηματογραφικό σανίδι η καριέρα της στη μουσική βιομηχανία ήταν ανοδική μέχρι και σήμερα.

Maid in Manhattan (2002)

Η J.Lo υποδύεται μία καθαρίστρια ξενοδοχείου τη Marisa Ventura η οποία προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της στο Manhattan κρατώντας χαμηλούς τόνους γενικά στη ζωή της. Tα πράγματα περιπλέκονται όταν ένας υποψήφιος γερουσιαστής την μπερδεύει νομίζοντας ότι είναι μια πλούσια γυναίκα καθώς η Marisa δοκίμαζε τα ρούχα της για πλάκα εν ώρα εργασίας. Θυμάμαι την πρώτη φορά που παρακολούθησα αυτή τη ταινία ένιωσα πως η αληθινή αγάπη μπορεί να υπάρξει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η δύναμη που κρύβει μέσα της μια μάνα είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να μεγαλώσει το παιδί της και να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Η χαρισματική της ερμηνεία και ο τρόπος που υποδύεται με σεβασμό το ρόλο της είναι τα στοιχεία που μέχρι σήμερα με κάνουν να θέλω να δω ξανά και ξανά αυτή τη ταινία. Είναι η ιδανική ρομαντική ταινία.
'Monster-In-Law' (2005)

Ο συνδυασμός Jennifer Lopez και Jane Fonda ισοδυναμεί με μία πολύ καλή τρελή κωμωδία. Η J. Lo υποδύεται την ‘Charlie’, η οποία νομίζει πως έχει επιτέλους βρει τον ιδανικό άντρα μέχρι όμως να γνωρίσει τη μητέρα του. Σίγουρα θα σε κάνει να γελάσεις με τη ψυχή σου και ίσως σε κάνει να ταυτιστείς με αυτή τη νύφη που βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας της πεθεράς – τέρας. Ποιο είναι το πιο σημαντικό λοιπόν σε μία σχέση-γάμο; Να κερδίσεις αυτόν ή την μητέρα του;

Second Act (2018)

Στο Second Act η J.Lo για ακόμα μία φορά εξυμνεί μέσα από το ρόλο της τη δύναμη που μπορεί να έχει μία γυναίκα στη κοινωνία που ζούμε. Η ‘Maya Vargas’ δεν είχε την ευκαιρία να σπουδάσει και να αποκτήσει πτυχία και τίτλους, όμως η πείρα της από τη ζωή της έδωσε πολλή εμπειρία. Καθώς χάνει τη δουλειά της θα της δοθεί αναπάντεχα μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό που κράτησα από αυτή τη ταινία είναι πως ‘Το μόνο πράγμα που σε σταματά είναι ο ίδιος σου ο εαυτός’ και πως ‘Κάθε μέρα ξυπνάς και έχεις μια δεύτερη ευκαιρία’. Αυτά μην τα ξεχνάς ποτέ.

Η J.Lo όχι μόνο μας κάνει να ταυτιζόμαστε με τους ρόλους που υποδύεται αλλά επίσης μας ταξιδεύει μέσα από τα τραγούδια της. Από το Jenny from the Block (2002) μέχρι και το Pa Ti (2020) δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει και να μας προσφέρει ψυχαγωγία. Η J. Lo είναι μία γυναίκα είδωλο.

Γράφει η Christy

63 views0 comments