Αφιέρωμα: Olea Skin and Wellness

Βρεθήκαμε στον μοντέρνο χώρο του Olea Skin and Wellness, στην καρδιά της Λευκωσίας.


Ένας χώρος με φιλοσοφία που βασίζεται στην συγχώνευση της φυσικής νοημοσύνης με την τελευταία τεχνολογία και την επιστήμη για να παρέχουμ αληθινές, αποτελεσματικές υπηρεσίες.


Στο χώρο, μας φιλοξένησε η Έλενα Αθηαινίτη, ιδιοκτήτρια του Olea η οποία μας παραχώρησε συνέντευξη για το "όνειρο της που έγινε πραγματικότητα".
Η συνέντευξη:


Πες μας λίγα πράγματα για σένα (Όνομα, σπουδές, ενδιαφέροντα).

Ονομάζομαι ‘Ελενα Αθηαινίτη, είμαι 28 ετών και έχω σπουδάσει αισθητική και spa management with hospitality στην Αγγλία. Μου αρέσει η μουσική να ακούω και να ασχολούμαι, παίζω πιάνο από τα 5 μου χρόνια. Επίσης μου αρέσει το κολύμπι και τα ταξίδια.


Τι σημαίνει Olea Skin and Wellness για σένα; Από πού εμπνεύστηκε το όνομα;

Το Olea Skin and Wellness είναι το όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα. Η αισθητική ήταν ο στόχος μου απ΄τα παιδικά μου χρόνια και κατ’ επέκταση ονειρευόμουν πάντα να ανοίξω το δικό μου σπα. Μετά από 5 χρόνια σπουδών και 5 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας τα οποία αποκόμησα από αρχικά ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Λονδίνο, στην συνέχεια στην μεγαλύτερη δερματολογική κλινική της Κύπρου και τέλος ως spa manager σε ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην Λευκωσία, απέκτησα την απαραίτητη εμπειρία για να γίνει πραγματικότητα το Olea Skin and Wellness. Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μία όαση χαλάρωσης στο κέντρο της Λευκωσίας με χαρακτηριστικό της τα φυσικά υλικά και τα πολλά φυτά. Από εκεί λοιπόν εμπνεύστηκα και το όνομα το οποίο προέρχεται από την Λατινική ονομασία της μεσογειακής ελιάς – Olea Europaea.


Ποια είναι η φιλοσοφία του Olea Skin and Wellness και τι προσπαθείς να περάσεις μέσα από αυτό;

Στο Olea η φιλοσοφία μας βασίζεται στην συγχώνευση της φυσικής νοημοσύνης με την τελευταία τεχνολογία και την επιστήμη για να παρέχουμε αληθινές, αποτελεσματικές υπηρεσίες. Στο Olea παρέχουμε θεραπείες προσώπου με επεμβατικές τεχνικές, διάφορα είδη μασάζ, αποτρίχωση με laser, θεραπείες σώματος και θεραπείες νυχιών. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των θεραπειών μας είναι η χαλάρωση και η ευεξία. Πρωταρχικός στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες με επαγγελματισμό και υψηλή ποιότητα, όπου θα καλύπτουν ολές τις ανάγκες του πελάτη μας.

Θεωρείς ότι είναι παρεξηγημένο, από τους Κύπριους, το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Δεν θα έλεγα πως είναι παρεξηγημένο στοχευμένα από τους Κύπριους πολίτες μα γενικότερα. Ένα επάγγελμα που ο κόσμος πιστεύει πως έχει στόχο στην εικόνα είναι εύκολα παρεξηγήσιμο. Θέλω όμως να τονίσω πως η αισθητική δεν είναι μόνο αυτό. Κύριος σκοπός του επαγγέλματος είναι η καλή υγειά και ευεξία σε όλους τους τομείς. Παραδείγματος χάριν η επιδερμίδα του προσώπου και σώματος όπως φυσικά και τα νύχια.


Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το Olea Skin and Wellness;

Στο Olea παρέχουμε θεραπείες προσώπου με επεμβατικές τεχνικές, διάφορα είδη μασάζ, αποτρίχωση με laser, θεραπείες σώματος και θεραπείες νυχιών.


Πόσο απαιτητικοί είναι οι Κύπριοι πελάτες;

Οι Κύπριοι πελάτες όπως και όλοι οι πελάτες πλέον είναι πολύ απαιτητικοί διότι η πρόσβαση στην πληροφορία την σήμερον ημέρα είναι πολύ πιο εύκολη από ότι παλιότερα, με ένα και μόνο κλικ. Ο πελάτης θα έρθει ενημερωμένος για την εκάστοτε θεραπεία ξέροντας ακριβώς τι να περιμένει.


Εξ΄όσων γνωρίζω, η πλειονότητα των πελατών είναι γυναίκες. Ισχύει αυτό;

Κατά βάση ναι ισχύει. Είναι όμως κάτι που τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε να αλλάζει διότι η περιποίηση δεν έχει φύλο.


Τι θεωρείς ότι αποτρέπει τον ανδρικό πληθυσμό στο να ενδιαφερθεί για υπηρεσίες που έχουν με wellness (spa, massage, face care etc.). Είναι μήπως κοινωνικό ταμπού;

Σαφώς και είναι. Έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία με αρκετά στερεοτυπικά πρότυπα. Βέβαια το ενθαρρυντικό είναι πως με το πέρασμα των χρόνων τα ταμπού αυτά εξαλείφονται με ολοένα και περισσότερους άντρες να θέλουν να φροντίσουν και να περιποιηθούν τον εαυτό τους.


Ως επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου, πόσο σημαντικό είναι να εντάξει το wellness and wellbeing στη ζωή;

Την ζωή των ανθρώπων τον 21ο αιώνα τη κυριεύει το άγχος και το στρες άρα το wellness και το wellbeing είναι πιο σημαντικά από ποτέ, άλλωστε οι αρχαίοι έλεγαν ‘νους υγιής εν σώματι υγιει’’.


Ας μιλήσουμε για τα μελλοντικά σου βήματα. Θα ήθελες να δραστηριοποιηθείς και σε άλλους τομείς του Wellness;

Ιδεολογία μου είναι πως ότι κάνω να το κάνω σωστά και με επαγγελματισμό. Προς το παρόν θέλω να κάνω το Olea Skin and Wellness ένα διακεκριμένο και πρώτης τάξεως χώρο για χαλάρωση και περιποίηση. Ο προορισμός όπου κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να ξεφεύγει από την απαιτητική καθημερινότητα. Έχω πολλά μελλοντικά πλανά και σχέδια τα οποία θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.


Εγκαίνια και κορονοϊός. Θεωρείς ότι ήταν ρίσκο;

Φυσικά και ήταν ρίσκο. Βλέπουμε καθημερινά επιχειρήσεις χρόνων να πλήττονται από την πανδημία, πόσο μάλλον μια νεοσύστατη επιχείρηση. Όμως για να είμαι η φωνή της αισιοδοξίας στις μέρες που ζούμε, ο κόσμος της Κύπρου μας αγάπησε και μας στηρίζει από τις πρώτες κιόλας μέρες. Όταν είσαι σωστός επαγγελματίας στις υπηρεσίες που προσφέρεις ο κόσμος το αναγνωρίζει, το εκτιμά και σε ανταμείβει με την στήριξη του.


Που μπορούμε να σε βρούμε;

Βρισκόμαστε στο κέντρο της Λευκωσίας στην οδό Δράμας 10.


Πάμε στις πιο χαλαρές ερωτήσεις!

Ποιά από τις ακόλουθες πελάτισσες θα εξυπηρετούσες :

1) Μελάνια Τράμπ

2) Άγκελα Μέρκελ

3) Βασίλισσα Ελισάβετ


Την Βασίλισσα Ελισάβετ.


Πηγαίνεις σε ενα παρτυ. Δεξιά σου το μπαρ, αριστερά το μπουφέ. Που πας πρώτα;

Εννοείται στο μπουφέ.Θάλασσα η βουνό;

Θάλασσα


Κιοφτέδες ή κουπέπια;

Κουπέπια


Όνειρο από μικρή…

Να γίνω αισθητικός


Αν είχες μια ευκαιρία για να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο, τι θα άλλαζες και γιατί.

Δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί πιστεύω πως στην ζωή μας όλα για κάποιο λόγο γίνονται.


Ένα αντικείμενο που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο αντικείμενο που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό, δεν μπορώ να ζήσω όμως χωρίς τους ανθρώπους μου.


Άντρες με τρίχες ή χωρίς;

Άντρες με λίγες τρίχες