Πώς να παραμείνετε παραγωγικοί όταν εργάζεστε από το σπίτι

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε παραγωγικοί όταν εργάζεστε σε διαφορετικό χώρο από αυτόν της εργασίας σας, αλλά έχουμε τέσσερις βασικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας!


Διατηρήστε μια ρουτίνα στις εργασίες σας

Είναι σημαντικό όταν εργάζεστε μακριά από το γραφείο σας, να εξακολουθείτε να ξυπνάτε μια συγκεκριμένη ώρα, να ντύνεστε και να ακολουθείτε τη ρουτίνα που έχετε συνήθως. Η διατήρηση της εμφάνισής σας, όπως θα πηγαίνατε στο γραφείο, θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι παραμένετε ενεργός και μέσα στα πράγματα. Μπορεί να μην χρειάζεται να μετακινηθείτε για να πάτε στην εργασία σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα που θα ξεκινήσετε να εργάζεστε. Η διαφορά μεταξύ μιας παραγωγικής ημέρας από μια μη παραγωγική, βρίσκεται στη δημιουργία και στην τήρηση μιας συγκεκριμένης σειράς στις εργασίες που έχετε να κάνετε.


Δημιουργήστε έναν χώρο εργασίας

Για να διατηρείτε αμείωτο το ενδιαφέρον σας, όση ώρα εργάζεστε μέσα στη μέρα, πρέπει να διαμορφώσετε κατάλληλα έναν χώρο στο σπίτι σας στον οποίο θα μπορείτε να εργάζεστε. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι ένα δωμάτιο ή το σαλόνι σας το οποίο θα πρέπει να εξοπλίσετε κατάλληλα. Το δωμάτιο που έχει τον λιγότερο θόρυβο ή η θέα στον κήπο ίσως σας βοηθήσει καλύτερα να συγκεντρώνεστε στην εργασία σας από ότι ο καναπές μπροστά στην τηλεόραση. Πρέπει να αποφεύγετε ή να ελαχιστοποιήσετε όλους τους παράγοντες που μπορεί να σας αποσπούν την προσοχή από την εργασία σας.


Όταν εισέρχεστε στο χώρο εργασία σας, να θεωρείτε ότι είναι το γραφείο σας και ο χώρος στον οποίο πρέπει να εργάζεστε και όχι να ξεκουράζεστε. Καλό θα ήταν να μην παραμένετε στο χώρο που εργάζεστε όταν κάνετε διάλειμμα.


Να έχετε προγραμματισμένα διαλείμματα

Διακόψτε την εργασία σας για φαγητό την ώρα που συνηθίζετε και προγραμματίστε τακτικά μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα σας (ίσως διαλείμματα των 10 λεπτών για κάθε δύο ώρες εργασίας). Τα σαφή όρια μεταξύ εργασίας και διαλείμματος θα σας βοηθήσουν να συγκεντρώνεστε καλύτερα στην εργασία σας. Τέτοιου είδους συνήθειες μας βοηθούν να γνωρίζουμε πότε πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που κάνουμε και πότε πρέπει να ξεκουραζόμαστε. Επίσης βοηθούν στο να αυξάνουμε την παραγωγικότητά μας τις ώρες που απαιτείται να δουλεύουμε συγκεντρωμένοι στην εργασία μας.


Διατηρήστε τη συνεργασία με τους συναδέλφους σας

Μπορεί να μη νιώθετε ότι εργάζεστε εάν δεν έχετε δίπλα τους συναδέλφους σας, ωστόσο μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί τους εξ αποστάσεως. Καλέστε τους σε τηλεδιάσκεψη ή βιντεοδιάσκεψη και συζητήστε μαζί τους θέματα με τα οποία ασχολείστε. Έτσι θα διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά και θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Βλέποντας επίσης τους συναδέλφους σας θα σας βοηθήσει να θυμάστε ότι παρόλο που δεν βρίσκεστε στο γραφείο εξακολουθείτε να εργάζεστε.


Το να παραμείνετε παραγωγικοί όταν εργάζεστε από το σπίτι ή εξ αποστάσεως δεν είναι πάντοτε εύκολο, ωστόσο εάν ακολουθήσετε αυτές τις τέσσερις συμβουλές και διατηρήσετε μια σειρά μέσα στη μέρα σας, να είστε σίγουροι ότι θα επιτυγχάνετε τους στόχους σας καθημερινά!


21 views0 comments