Το Dark δεν είναι για πολλούς και σίγουρα είναι για τους λίγους, τρελούς!

Με την φράση "γαζωμένα μυαλά", θα αρχίσω να σας περιγράφω το πόσο mind-blown με έχει αφήσει η συγκεκριμένη σειρά-αριστούργημα, της Γιάντγιε Φρίζε και του Μπαράν μπο Οντάρ.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το DARK είναι η πρώτη Γερμανική σειρά στο Netflix, και σου υπόσχομαι πως αν είσαι λάτρης του ατμοσφαιρικού soundtrack σε συνδυασμό με τις γεμάτες ζενεράλ σκηνές, θα κολλήσεις.


Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πώς να μην κολλήσεις όταν έχεις ένα Ben Frost να συνθέτει με μαεστρία μερικά απο τα πιο ανατριχιαστικά soundtracks για την σειρά.

Στα της πλοκής τώρα, η σειρά είναι τόσο περίπλοκα δομημένη που σχεδόν σε μαγεύει. Σε εντάσσει σε ένα δικό της κόσμο με, απρόσμενες καταστάσεις, με αναδρομές στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον. Γι' αυτό χρειάζεται 100% συγκέντρωση. Γιατί όλα, μα όλα, συνδέονται με ένα περίπλοκο, μαγικό τρόπο.Στο 2019 και στην μικρή βιομηχανική πόλη του Βίντεν, διαδραματίζεται η ιστορία. Η εξαφάνιση δύο νεαρών παιδιών φέρνει στο προσκήνιο αναταραχή αλλά και μια περίεργη συσχέτιση μεταξύ τεσσάρων οικογενειών που τους ενώνει ένα σκοτεινό παρελθόν. Το κλειδί στην υπόθεση έχει να κάνει με μια παράξενη σπηλιά στο δάσος του Βίντεν, όπου με έναν υπερφυσικό τρόπο, οι χαρακτήρες ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, και πιο συγκεκριμένα στο 1986, στην ίδια πόλη, για να καταλάβουν πως τελικά δεν είναι μόνο το 1986 η εποχή που συνδέονται όλα, αλλά το πολύ μακρινό παρελθόν...αλλά και το μέλλον.


«Κάθε απόφαση για κάτι είναι μια απόφαση ενάντια σε κάτι άλλο.»

Είκοσι έξι ωριαία επεισόδια που θα σε καθηλώσουν, μόνο εάν αφεθείς προσηλωμένος σε αυτά.


Γράφει ο Μάριος (Hakuna-Patata)

20 views0 comments