Το Γκαμπί της Βασίλισσας και το Over-Hype

Updated: Mar 27

Queen's Gambit ή αλλιώς Το Γκαμπί της Βασίλισσας. Η πολυσυζητημένη σειρά του Netflix, δικαίως έγινε το Hype του 2020, αφού το "κόλλημα" με την σειρά είναι γεγονός.


Αν είσαι όπως εμένα, που έχεις δεν έχεις παίξει στη ζωή σου 10 φορές σκάκι (και πολλές λέω), τότε θα σου φάνηκε εντελώς νορμάλ που δεν σου κάηκε καρφάκι όταν πρωτοβγήκε η σειρά Queen's Gambit, και έγινε ένα "μικρό" πανδαιμόνιο.


Για κάποιο περίεργο όμως λόγο και με τις συνθήκες εκγλεισμού που ζούμε, το χέρι σου πάτησε το thumbnail της σειράς στο Netflix και είπες "ας το καταπιούμε και αυτό". Όχι μόνο δεν το κατάπιες, αλλά μπήκες και στον κόπο να ψάξεις για να αγοράσεις καμιά σκακιέρα, για να στολίσεις ένα τραπέζι κάπου στο σπίτι σου, προσποιούμενος τον μετρ του ειδους.


Η Άνια Τέιλορ-Τζόι, σε πήρε απ'το χέρι και σε κάθισε απέναντι της σε μια παρτίδα σκάκι για τα καλά.


Η Μπέθ Χάρμον, με περισσή ομορφιά και ένα θρασύ χαρακτήρα, παρουσιάζεται σαν ένα παιδί-θαύμα στο χώρο του σκακιού, σε μια δεκαετία (60s) όπου ο συγκεκριμένος χώρος είναι καθαρά ανδροκρατούμενος. Μέσα από την μοναχική της πορεία στους αγώνες, και το πώς το μυαλό της υπερτερεί σε όλα τα σημεία από τους αντιπάλους της, αποτυπώνεται και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα της. Η δυσκολία της να κοινωνικοποιηθεί πηγάζει μέσα από τα βιώματα της ζωής στο οικοτροφείο, αλλά και μετέπειτα στο σπίτι των θετών γονέων της.


Παρ' όλ' αυτά, με την βοήθεια της θετής της μητέρας στην πορεία, θα εξελιχθεί σε ένα πιο κοινωνικό άτομο που εκτός από το να κερδίζει αντιπάλους και φίλους στο σκάκι, θα έχει και αρκετές κατακτήσεις.


Η συνέχεια στο Netflix.

Γράφει ο Μάριος (Hakuna-Patata)

57 views0 comments