Το WandaVision της Μάρβελ κέρδισε και τους πιο απαιτητικούς

Δεν είμαι η μεγαλύτερη φαν των σειρών που έχουν να κάνουν με σούπερ-ήρωες. Ακόμα και τις ταινίες της Marvel τις είδα αποσπασματικά, σε φάσεις κούρασης, πράγμα που σημαίνει πως ενώ είχα μια γενική ιδέα, οι λεπτομέρειες μου διέφευγαν. Ντροπή μου, το ξέρω.


Όσο για σειρές με σούπερ-ήρωες, παρόλο που είχε πάρει το μάτι μου εδώ κι εκεί διάφορα κατά καιρούς, όπως Agents of S.H.I.E.L.D., Flash και τα λοιπά, δεν με τράβηξαν ποτέ αρκετά για να δώσω σημασία.


Μέχρι που πριν από έναν περίπου μήνα μου έστειλε ένας γνωστός, το τρέιλερ για την νέα σειρά του Marvel Cinematic Universe (MCU), Wandavision. Αφού κατά κοινή ομολογία είναι δευτερεύοντες χαρακτήρες, δεν είχα δώσει και πολλή σημασία μέχρι τότε, ούτε στη Wanda, ούτε στον Vision. Το τρέιλερ της σειράς, όμως, μου κίνησε τόσο την περιέργεια, που πέρασα τον επόμενο μήνα βλέποντας όλες τις ταινίες της Marvel από την αρχή, μόνο και μόνο για να μπορέσω να δω τη σειρά!


Χάννω, για μια σειρά 6 ωρών σύνολο, να δω 12 ταινίες με διάρκεια 2 ώρες η κάθε μια; Μπορεί. Έκαμα το όμως. Και είδα και τη σειρά!

Εξεπλάγην ευχάριστα και μπορώ να πω πως άξιζε τον κόπο. Η πλοκή είναι καλογραμμένη και αγγίζει βασικά θέματα και συναισθήματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη εμπειρία. Στα πρώτα επεισόδια αναρωτιέσαι τι συμβαίνει, αλλά όλα ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά με ανατροπές κι αποκαλύψεις που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!


Οπτικά η σειρά είναι εντυπωσιακή, με ειδικά εφέ που σίγουρα κόστισαν μια περιουσία. Οι πολυάριθμοι γνώριμοι, αγαπημένοι δευτερεύοντες χαρακτήρες από τις ταινίες του MCU κερδίζουν αμέσως τον τηλεθεατή και προσφέρουν αρκετό γέλιο.Με μόνο 9 επεισόδια (περίπου τριαντάλεπτα), μία σεζόν και σύνολο περίπου 6 ώρες τηλεθέασης, η σειρά Wandavision είναι ό,τι πρέπει: σύντομη και περιεκτική. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν υποσχέσεις για δεύτερη σεζόν, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως η ιστορία που σκιαγραφείται στη σειρά θα συνεχιστεί με κάποιο τρόπο στις ακόλουθες ταινίες του MCU.


Ας το ελπίσουμε!


Γράφει η Καχτερίνα


23 views0 comments